Asztalfoglalás
Rendezvényszervezés

Salon étterem - fine dining étterem Budapesten

 

 

A Salon Étterem fine dining étteremként 2010 tavaszán nyitotta meg kapuit a Boscolo Budapest szállodában. A New York Palota századfordulós, a boldog békeidők hangulatát megőrző eleganciája, modern enteriőrrel párosul, így alkotva azzal harmóniát. Az étterem vezető séfje Wolf András, az „Esszenciális Magyar Gasztronómia” egyik megálmodója, főként a tradicionális magyar ételek megújítására helyezi a hangsúlyt. Tapasztalja meg Ön is az ízek kavalkádját fine dining éttermünkben, Budapesten!

 

Fine dining, és ami mögötte rejlik...

A fine dining kifejezés az ún. „jó étkezésre” utal, ám ettől sokkal több rejlik az elnevezés mögött... A műfaj rajongói számára nem kell bemutatnunk jellegzetességeit, de ételkülönlegességeink mindenki számára tartogatnak élvezeteket. És hogy mire számíthat Kedves Vendégünk fine dining éttermünkbe?

 

A Salon Étteremben különféle menüsorokból választhatnak, ízlésüknek megfelelően. A menüsorok mindegyike az ételek tökéletes, művészien kidolgozott összhangjáról híres - az ízek, a színek és a formák tökéletes találkozása egy egészen új, merész világot nyit meg Vendégünk előtt. Éppen ezért, éttermünkben a menüsorokat komplexen ajánljuk.

Ahogy kiválasztotta az Önnek szimpatikus menüsort, séfjeink a konyhában nekilátnak a műalkotás elkészítésének: hiszen a fine dining jelentősége a részletekben és a precizitásban rejlik. Ez ugyanis a gasztronómiai világ művészeti vonala, s a különlegességek megálmodói, a művészek a Salon Étterem Budapest séfjei. 

 

Fine dining étterem, ahogy a vendég látja...

Amikor az elkészült alkotás a Vendég elé kerül, ez több lépésben, több fogáson keresztül valósul meg, s ez általában 6-8 adag ételt jelent kezdve az előételtől egészen a desszertig, majd a borsor végig kóstolása koronázza meg a gasztronómiai élmények forgatagát.

Az ételek egytől egyig művészi pontossággal kerülnek megtervezésre és elkészítésre fine dining éttermünkben, és tökéletes összhangot alkotva nyújtanak élményt Vendégeink számára.

Mindezek következtében vendégeink kulináris élményekkel gazdagodva, jóleső telítettség érzéssel, és könnyed örömökkel távoznak éttermünkből.

 

Fine dining étterem: az ízek, a színek és a formák ötvözése egy elegáns vacsora keretében...

...Talán így jellemezhetnénk leginkább az étterem mindennapjait Budapesten.

A tökéletes fine dining hatása ugyanis nem csak az ízekben rejlik! A látvány legalább olyan szerepet játszik az étkezések során, mint az ízlelés. A fine dining fogások mindegyike éppen ezért úgy kerül kialakításra, hogy az a tányéron, önmagában is egy művészeti alkotást eredményez. Az ételek megtervezésétől kezdve a tálalásig Wolf András és Fekete Antonio keze munkáját dicsérik, akik szenvedélyesen alkotnak újabb és újabb különlegességeket Vendégeink örömére!

 

 

Célunk, hogy vendégeinket elbűvöljük, és megörvendeztessük gasztronómiai különlegességeinkkel!

 

A fine dining a gasztronómia azon művészete, mely örömöt okoz a vendégeknek és az alkotóknak egyaránt!

 

Győződjön meg róla személyesen, látogasson el hozzánk!

Foglaljon asztalt éttermünkbe, és hagyja, hogy elbűvöljük Önt ezzel a csodás élménnyel! 

 


címkék: Kávéház




Asztalfoglalás a Salon Étterembe

Salon Étterem Étlap

Salon Étterem Galéria





LEGFRISSEBB HÍREK


Levesek - Salon Étterem

Egészséges életmódunk elengedhetetlen része a leves. Laktató, gazdag, és ha beleássuk magunkat a leves receptek sokaságába, minden napra találhatunk kedvünkre valót. Sokban segíthet megtartani a vonalainkat, ha tisztában vagyunk azzal, mivel tudjuk kalóriaszegényebbé, ám nem kevésbé finommá és laktatóvá varázsolni az egyik legváltozatosabb fogásunkat.

Étterem Budapest - libamáj

A libamáj igen hosszú múltra tekint vissza, és az évezredek alatt sem veszített népszerűségéből. Igazi luxusfogásnak minősül - na nem csak a különleges íze és állaga, hanem a benne rejlő rendkívül jó hatású összetevők miatt is. Magyarországon hungarikum, de természetesen a világ más tájain is előszeretettel fogyasztják.

Tészta ételek a Salon Restaurant étlapján

Bár szokás a tésztákat az olaszokhoz kötni, ez a ma már világszerte népszerű étel mégsem olasz vívmány. Kínából származik, bár tény, hogy az olaszoknak is volt közük ahhoz, hogy Kínában megjelent a búza. Addig ugyanis a kínaiak kölesből és egyéb terményből, például rizsből készítették a saját tésztájukat, a pinget. Miután megismerték a római őrlési technikát, a malomkövet, egyre többfelé használták fel a búzát a tésztákhoz. De hogy a bolognai spagetti sem olasz találmány? Ennek is megvan a története.   


További hírek >
Salon Restaurant TripAdvisor