Asztalfoglalás
Rendezvényszervezés

Könnyed ölelés a nyári forróságban - Friss fine dining kompozíciók a Salon Étteremben!

Beköszöntött a nyár a New York Palota Salon Éttermébe. Új étlappal várják a vendégeket, amelyen eddig nem ismert ízkombinációkkal is találkozhatunk. A rengeteg bogyós-, erdei valamint tavaszi gyümölcs, a friss zöldségek elkészítésének újragondolása mellett természetesen a húsimádók sem csalódnak. Wolf András chef és csapata ismét megörvendezteti a magas fokú, esszenciális magyar gasztronómia rajongóit, és mint mindig, az édesszájúakra is gondoltak.

Salon Étterem legújabb étlapja

 

Színkavalkád, ízharmónia és újdonság. Ezek jellemzik leginkább a Salon Étterem legújabb étlapjára felkerült ételeket. Wolf András chef és csapata a legnagyobb kreativitással varázsolja a vendégek tányérjára a legfrissebb, szezonális zöldségek, saláták, fűszernövények, hajtások, vörös, erdei- és tavaszi gyümölcsök kombinációit. Nem csak megjelenésükben, ízükben is magukban hordozzák a nyarat, és bár azok sem maradnak éhen, akik húsimádónak vallják magukat: továbbra is választható a libamáj, a mangalicatarja, a gyöngytyúkcomb, a ponty és a pisztráng is. A köretek és már néhány főétel is zsenge zöldség, gyümölcs és salátaféle, a gondtalan nyár minden ígéretével.

 

 

Ízelítő a legújabb fogásokból:

 

Molnár János algás kecskesajtja

 

 

Paradicsomleves eperrel és rizzsel

 

 

Őzgerinc lencsével és almás zellerrel

 

 

Cékla bogyósgyümölccsel és zabbal

 
Asztalfoglalás a Salon Étterembe

Salon Étterem Étlap

Salon Étterem Galéria

LEGFRISSEBB HÍREK


Tészta ételek a Salon Restaurant étlapján

Bár szokás a tésztákat az olaszokhoz kötni, ez a ma már világszerte népszerű étel mégsem olasz vívmány. Kínából származik, bár tény, hogy az olaszoknak is volt közük ahhoz, hogy Kínában megjelent a búza. Addig ugyanis a kínaiak kölesből és egyéb terményből, például rizsből készítették a saját tésztájukat, a pinget. Miután megismerték a római őrlési technikát, a malomkövet, egyre többfelé használták fel a búzát a tésztákhoz. De hogy a bolognai spagetti sem olasz találmány? Ennek is megvan a története.   

Tészta ételek a Salon étteremben

A tészta az egyik alapételünk, ami nem is csoda, hiszen borzasztó egyszerű elkészíteni, gyors, rengeteg formában fogyaszthatjuk, és könnyen hozzájuthatunk. Ám ez az alapétel nagytételben nagyjából 150 éve jelent meg Magyarországon, ami persze nem azt jelenti, hogy a tészta is csak ennyi idős lenne.     

Gyógyvizek Magyarországon - Salon étterem

Magyarország alatt igazi kincs rejtőzik. Gyakorlatilag nincs olyan sík terület idehaza, ahol ha fúrnak, ne valamilyen összetételű termál víz bukkanjon elő. A jótékony hatásokra már az ókorban felfigyeltek. Az akkor magyarországi területen gyönyörű fürdők emelkedtek országszerte, ehhez pedig igazi fürdőkultúra formálódott, amely része volt gazdag és szegény ember életének egyaránt. A századok alatt bőven értek minket mindenféle fürdős hatások, amelyek mind a mai napig részei fürdőkultúránknak. 


További hírek >
Salon Restaurant TripAdvisor