Asztalfoglalás
Rendezvényszervezés
| Szerző: Salon Étterem

Fine dining, avagy az ízek és élmények kavalkádja

A Salon Étterem különlegességei közé tartozik, hogy ételkínálatában a fine dining vonalat képviseli, s ennek jegyében szeretnénk megörvendeztetni vendégeinket nem mindennapi, élményteli étkezésekkel. De mi is az a fine dining valójában? És mitől olyan különleges? 

Fine dining - az étkezés művészete

A fine dining alapvetően a „jó étkezésre” utal, ám ettől sokkal több rejlik az elnevezés mögött. –hiszen valójában mitől is lesz jó egy étkezés?

Sokak szerint egy nagy tál, jó adag étel jelent egy kiadós és jó ebédet, vagy éppen vacsorát. Mások az ízek finomságára, és zamatára esküsznek, amikor a jó étkezésről beszélnek. A fine dining azonban túl mutat mindezeken.

 

A fine dining az étkezés művészete

 

Amikor a Salon Étterembe megérkeznek Vendégeink, különféle menüsorokból választhatnak ízlésüknek megfelelően. Amikor kiválasztották a nekik tetsző ételeket, chef-eink a konyhában nekilátnak a műalkotás elkészítésének.

Ahogyan a képzőművészetben, úgy a konyhai világ művészetében is egy felépített alkotás jelenik meg, melyet a chef egy aprólékosan kialakított ív mentén készít el.

 

A fine dining jelentősége a részletekben rejlik

 

Amikor az alkotás a Vendég elé kerül, ez több lépésben, több fogáson keresztül valósul meg, s ez általában 6-8 adag ételt jelent. Kezdve az előételtől egészen a desszertig, majd a borsor végig kóstolása koronázz a gasztronómiai élmények forgatagát.

Ebből láthatjuk tehát, hogy a fine dining semmiképpen sem egy „jó adag ételt” jelent.

Joggal hihetik azonban úgy a kívülállók, hogy ezekkel az apró „műalkotásokkal” képtelenség jóllakni, ám ez téves gondolat. A 6-8 adag étel felszolgálása úgy van kialakítva, hogy a fogások egymásra épülve, s az ízeket egymás által, és egymáson keresztül előhívva, felszabadítva hozzák meg a gasztronómiai élményeket, melynek végén az ember jóleső telítettség érzéssel, és könnyed örömökkel távozik éttermünkből.

 

A fogások nem csak ízükben, küllemükben is művésziek

 

A tökéletes fine dining hatása nem csak az ízekben rejlik ugyanis! A látvány legalább olyan szerepet játszik az étkezések során, mint az ízlelés. A fine dining fogások mindegyike –éppen ezért úgy kerül kialakításra, hogy az a tányéron, önmagában is egy művészeti alkotást eredményez.

 

Nagyon nagy szerepet kap a dekorációs elemek megfelelő elhelyezése, és a mennyiségük helyes megtalálása. Ebben a „műfajban” különösen érvényesül a „Kevesebb több!” elve.

 

A Salon Étteremben vezető chefünk, Wolf András, valamint kollégái, Szűcs Zoltán és Fekete Antonio minden egyes napon azért dolgoznak, hogy éttermünk fine dining fogásait kifogástalan minőségben, és egyre inkább tökéletes formában tárhassák Önök elé. Nagy Anna mester cukrászunk a desszertek varázslatos ízélményét, és szemet gyönyörködtető formáját alkotja meg nap mint nap az Önök elégedettségét tartva szem előtt.

 

Célunk, hogy vendégeinket elbűvöljük, és megörvendeztessük gasztronómiai különlegességeinkkel!

 

 

A fine dining tehát a nem hétköznapi ízek luxus gasztronómiája. Művészet, amely örömöt okoz a vendégeknek és az alkotóknak egyaránt!

 

 

Foglaljon asztalt éttermünkbe, és hagyja, hogy elbűvöljük Önt ezzel a csodás élménnyel!

 
Asztalfoglalás a Salon Étterembe

Salon Étterem Étlap

Salon Étterem Galéria

LEGFRISSEBB HÍREK


Gyógyvizek Magyarországon - Salon étterem

Magyarország alatt igazi kincs rejtőzik. Gyakorlatilag nincs olyan sík terület idehaza, ahol ha fúrnak, ne valamilyen összetételű termál víz bukkanjon elő. A jótékony hatásokra már az ókorban felfigyeltek. Az akkor magyarországi területen gyönyörű fürdők emelkedtek országszerte, ehhez pedig igazi fürdőkultúra formálódott, amely része volt gazdag és szegény ember életének egyaránt. A századok alatt bőven értek minket mindenféle fürdős hatások, amelyek mind a mai napig részei fürdőkultúránknak. 

Termálfürdők Budapest - Salon Restaurant

Nemzeti kincsre épült Magyarország. Budapest például az egyetlen a fővárosok vagy metropoliszok sokaságában, ahol száznál is több termálforrás és ezekre épülő kutak vannak. És ahol majdnem 50 olyan fürdő üzemel, ahol ma is ezekre a forrásokra alapoznak. A világelsőséget nem csak a geológiai adottságok bizonyítják, hanem például az is, hogy a gyógyfürdőjéről is híres Gellért Szállóban alakult meg 1937-ben a Nemzetközi Fürdőszövetség, amelynek örökös székhelyéül Budapestet választották. 

Esküvő és ünnepi parti luxus kivitelben

Hazánkban a szokások azt diktálják, hogy nyáron házasodjon az ifjú pár. Így a felmelegedés első tavaszi hullámaival beindul az esküvőszezon és meg sem áll az ősz beköszöntéig. Az anyakönyvi hivatalok egymás után rendezik meg a házasságkötési ceremóniákat, időpontot pedig gyakran már nem is lehet találni. A vesszőfutás azonban elkerülhető, és a nyugalom megfizethetetlen. Mi azt szeretnénk, ha egy pár legszebb ünnepe tényleg különleges lehetne. Így ha a jegyesek el tudnak szakadni a nyári tradícióktól, kapkodásmentes, emelkedett, elegáns ceremónia és minden igényt kielégítő esküvői parti lehet közös életük első közös óráinak emléke – a Világ Legszebb Kávéházában.  


További hírek >
Salon Restaurant TripAdvisor