Asztalfoglalás
Rendezvényszervezés

The Salon Restaurant was elected as Budapest’s best restaurant!

In 2016, Magyar Konyha Gastromagazine has been looking for the best restaurants in Budapest. They publicates the list in december, which one contains the top 10 restaurants in Budapest. It is a great honor that our restaurant won the first place – and we would like to congratulate the rest of the distinguished restaurants of the list.

The Salon Restaurant was elected as Budapest’s best restaurant!

„Budapest top 10 Gasztrokalauz” – the best restaurants in Budapest

The list has been published in december 2016, which values several catering industry unit and related companies as well. In the publication not Budapest’s best restaurants were marked only, but cake shops, gastrobars etc. were rated as well. From among all these, the restaurants’ list probably has the largest prestige – many people waited for this restult.

 

The top 10 restaurants of Budapest:

1, Salon Restaurant

2, Bábel Budapest

3, Arany Kaviár

4, Esca

5, Olimpia

6, Alabárdos

7, Tama

8, Fausto's

9, Csalogány26

10, Baraka




Asztalfoglalás a Salon Étterembe

Salon Étterem Étlap

Salon Étterem Galéria





LEGFRISSEBB HÍREK


Nyugat Bár - Salon Restaurant

A félhomályba burkolózó, emeleti bárhelyiség az egyik legkellemesebb a New York Palota helyiségei közül. Innen rá lehet látni a Salon Étteremre, a New York Kávéház egy részére, és a hotel lobbyjára is, kellemesen lehet nézelődni, kávézni, egy jót ebédelni vagy vacsorázni, élvezni a zongoraszót és a figyelmet. Ehhez a nyugalomhoz azonban rengeteg viszontagságon ment keresztül a Nyugat Bár, megpróbáltatásai még a múlt században kezdődtek.

Étterem Budapest - libamáj

A libamáj igen hosszú múltra tekint vissza, és az évezredek alatt sem veszített népszerűségéből. Igazi luxusfogásnak minősül - na nem csak a különleges íze és állaga, hanem a benne rejlő rendkívül jó hatású összetevők miatt is. Magyarországon hungarikum, de természetesen a világ más tájain is előszeretettel fogyasztják.

Tészta ételek a Salon Restaurant étlapján

Bár szokás a tésztákat az olaszokhoz kötni, ez a ma már világszerte népszerű étel mégsem olasz vívmány. Kínából származik, bár tény, hogy az olaszoknak is volt közük ahhoz, hogy Kínában megjelent a búza. Addig ugyanis a kínaiak kölesből és egyéb terményből, például rizsből készítették a saját tésztájukat, a pinget. Miután megismerték a római őrlési technikát, a malomkövet, egyre többfelé használták fel a búzát a tésztákhoz. De hogy a bolognai spagetti sem olasz találmány? Ennek is megvan a története.   


További hírek >
Salon Restaurant TripAdvisor